ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه 9 صبح تا 24

روش های درمان آفت دهان کودک

روش های درمان آفت دهان کودک

علت بروز آفت دهان در کودکان و اقدامات درمانی لازم برای آن

آفت دهان کودک به چه دلیل بروز می‌کند و روش درمان آن چگونه است؟
در علم پزشکی به هرگونه آسیب های بافتی از نوع زخم که سطحی می باشند و درد ایجاد می کنند آفت می گویند. این آسیب های سطحی ممکن است لثه ها و نیز زبان را دردگیر کنند. تحمل آفت برای کودک دردآور است و سبب ایجاد یک مشکل بزرگ برای کودک و خانواده اش می شود. سنین مختلفی را می توان برای بروز چنین مشکلی در کودکان مطرح کرد. همین امر ناتوانی در غذاخوردن درست و هزاران چالش دیگر را برای کودک باعث می شود.

ما در کلینیک ملینا خدمات دندانپزشکی کودکان در فاطمی را هم ارائه می دهیم، در ادامه برای شما درباره آفت دهان کودک توضیحات کاملی را ارائه خواهیم کرد. .

آفت دهان کودک

بررسی تخصصی آفت دهان

هنگامی که زخمی باز به شکلی دایره ای و با رنگی سفید و یا زرد رنگ در بافتی بروز می کند از آن به عنوان آفت یاد می کنند. هر بخشی از قسمت های داخلی دهان ممکن است این مشکل را متحمل شوند. ممکن است به صورت خوشه ای خود را نشان دهد یا شکلی تکی از خود به نمایش بگذارد. نمی توان از آفت به عنوان بیماری جدی یاد کرد. ولی مشکلی را به وجود می آورند که برای کودک دردآور است. برای نمونه سخت شدن خوردن نوشیدنی و البته غذا مهم ترین آنهاست. ویروس حالت ویروسی و منتقل شونده به دیگر افراد را ندارند. این زخم ها که آفت خوانده ی شوند معمولا با نشانه های زیر خود را نشان می دهند:
ایجاد زخم در بافت که اندازه آن ها از 6 میلی متر کمتر می باشد.
سنین کودکی در هر نوبت یکبار بروز این مشکل را داراست.
به همراه این مشکل مواردی مانند تب و یا سایر علائم بالینی ظاهر نمی شوند.
هنگام خوردن غذا و غیر از این تایم ممکن است کودک درد بکشد.
ممکن است دوام آن ها یک یا دو هفته طول بکشد.

بررسی تخصصی آفت دهان کودکان

چرا دهان کودک آفت می زند؟

شاید به نظر بسیاری از پزشکان علت آفت دهان کودک هنوز کامل روشن نباشد. البته چند گزینه را که احتمال بروز این مشکل را بیشتر می کنند در ادامه معرفی خواهیم کرد.

فشار عصبی

بسیاری از اوقات مشکلاتی که اصلا بزرگتر ها توجهی به آن ها ندارند سبب استرس کودکان می شوند. زخم دهان دقیقا یکی از نشانه های تحمل استرس از سوی کودکان دلبند می باشد. برای نمونه می توان به دورشدن از هم بازی ها و البته جدال با بزرگتر ها به عنوان مثال هایی از فشار عصبی اشاره کرد. به علاوه اینکه شاید محیطی که کودک در آن آموزش می بیند نیز به گونه ای باشد که برایش عذاب آورد باشد.

مشکلات ژنتیکی یکی از دلایل آفت دهان

شاید در یک خانواده مشکل آفت زدن دهان رواج داشته باشد. به همین دلیل از وراثت به عنوان دومین عامل موثر بر رواج آفت دهان یاد می شود. درصورتی که خود شما این مشکل را متحمل شده اید کودک شما نیز ممکن است متحمل شود

علت آفت دهان، مشکلات تغذیه ای

بسیاری از مواد غذایی ارزشمند مانند آهن و ویتامین هایی مانند ب 12 و سایر مواد ضروری درصورت کمبود ممکن است سبب بروز آفت دهان در کودکان شوند. برای همین بهتر است برنامه تغذیه کودک شما مناسب و غنی از مواد ضروری برای بدن باشد.

مشکلات دستگاه ایمنی کودک

اگر کودک شما از نظر ایمنی دارای سطح خوبی نباشد ممکن است بیماری هایی مانند آفت دهان بیشتر در این کودکان بروز کند. به علاوه اینکه بیماری هایی مانند سرما خوردگی نیز ممکن است چنین مشکلی را باعث شوند.

برای درمان آفت دهان چه کنیم؟

به دلیل اینکه ظرفیت کودکان دربرابر درد نسبت به بزرگترها پایین تر می باشد به دلیل بروز افت بیشتر اذیت می شوند. برای همین بهتر است به سراغ خوراندن نوشیدنی های خنک به آن ها بروید. هرگونه برخورد غذا و چاشنی با افت ممکن است درد را بیشتر شعله ور کند. به علاوه اینکه اگر کودک غذانخورد ضعیف رشد می کند. برای همین بهتر است درصورت بروز دردی مانند درد های ناشی از آفت دهان به سراغ درمان بروید. درمانهای زیر در این باره مناسب به نظر می رسند:
برای اینکه در بخشی از دهان که درد ایجاد شده است بی حسی ایجاد کمپرس یخ گزینه ای بسیار مناسب است.
محتویاتی دارای لوریل سولفات مانند خمیردندان های مخصوص مناسب هستند.
مسواک کودک شما باید نرم و مخصوص باشد.
به سراغ تهیه غذاها و نوشیدنی های سرد برای کودک خود بروید.
مواد غذایی ترش مانند لیمو را به خورد کودک ندهید.
آب نمک و دهانشویه را برای شست و شوی دهان از بین نبرید.
ژل های بی حسی هم برای حل این مشکل مناسب هستند.

اگر مشکل آفت دهان کودک شما برطرف نشد، میتوانید به دندانپزشکی یوسف آباد مراجعه نمایید.

دلیل آفت دهان کودکان

روش های خانگی درمان آفت دهان کودک

به منظور سرعت بخشیدن به روند بهبودی آفت دهان برخی اقدامات مطرح هستند. برای نمونه می توان استفاده از موادغذایی مانند عسل و آلوئه ورا و البته روغن نارگیل را مثال زد. سرکه سیب و البته برگ ریحان نیز در این باره بسیار بر روند درمان آفت موثر خواهند بود. این درمان معمولا بین 1 تا دو هفته طول می کشد. اگر در این بازه کودک خوب نشد به سراغ درمان از طریق پزشک بروید. به خصوص اگر احساس می کنید این آفت دارای ماهیتی عفونی می باشد.

چند توصیه برای از بین بردن آفت

یکی از موادی که بسیار می تواند در درمان این مشکل مهم و مفید باشد شیرین بیان است. بسیاری از افراد هنگامی که این مشکل ایجاد می شود دهانشویه هایی از این ماده طبیعی را تهیه می کنند و پس از استفاده از این ماده درد کمتری را متحمل می شوند. به طوری که بین نصف تا سه چهارم این افراد همان ابتدا شاهد بهبود یافتن این مشکل هستند. شاید حداکثر زمانی که بهبودی این افراد به طول انجامیده است سه روز باشد. می توانید با یک چهارم فنجان این عصاره را مخلوط کرده و در روز 4 مرتبه آن را شست و شو بدهید. به علاوه اینکه چای کیسه ای شیرین بیان نیز در بازار موجود می باشد که می توانید آن را نیز مورد استفاده قرار دهید. این چای کیسه را تا 10 دقیقه روی دندان قرار دهید و نتیجه این کار را خودتان خواهید دید.
ماده مفید دیگر ماست می باشد. در ماست یک ماده فیلتر مانندی برای باکتری های غیرمفید وجود دارد و آن ماده پروبیوتیک می باشد. به همین دلیل است که پس از خوردن ماست زخم بهبود پیدا می کند. به علاوه اینکه ماست نرم و دارای دمای پایین می باشد و این یعنی تسکین درد.
ماده دیگری که خاصیت قلیایی دارد و در خنثی کردن مواد اسیدی دردآور بسیار موثر می باشد جوش شیرین می باشد. به طوری که با این کار تخریب دهان و ایجاد آفت توسط موادی اسیدی خنثی خواهد شد. به همین دلیل آفت سریع تر بهبود پیدا می کند. مخلوط جوش شیرین و آب داغ برای درمان درد شما معجزه می کند.

جمع بندی

در دهان کودک بنا به دلایل مختلفی آفت های دهانی بروز می کنند و سبب می شوند کودک غذا خوردن ساده اش را نیز با درد انجام بدهد. برای مدت های زیادی ممکن است کودک به دلیل تحمل چنین دردهایی بی قرار باشد. به همین دلیل توجه به نکات بهداشتی درباره کودکتان بسیار مهم است. برنامه تغذیه او را زیر نظر بگیرید و مراقبت های لازم را درنظر داشته باشید. در این صورت خواهید توانست از بروز آفت جلوگیری کنید. اگر هم چنین مشکلی را در دهان کودک خود مشاهده کردید می توانید به سراغ استفاده از روش های فوق بروید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره دارید؟

پزشکان ما در هر روز هفته پاسخگوی شما خواهند بود.

error: Content is protected !!