ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه 9 صبح تا 24

کشیدن سیگار بر ایمپلنت دندان چه تاثیری دارد؟

تاثیر سیگار بر ایمپلنت دندان

تاثیر سیگار بر ایمپلنت دندان

تاثیر سیگار بر ایمپلنت دندان را زمانی می شود به درستی بررسی کرد که راجع به ایمپلنت اطلاعات دقیقی داشته باشید. ما در این مقاله اطلاعات لازم را در این باره در اختیار شما قرار می دهیم.
ایمپلنت دندان قطعه ای است که با عمل جراحی داخل فک جای می گیرد، این قطعه که معمولا از جنس تیتانیوم است نقش ریشه دندان را ایفا می کند و مثل یک نگهدارنده برای دندان عمل می کند. با توجه به روش درمانی ایمپلنت، افرادی برای این درمان انتخاب می شوند که لثه های سالم و استخوان کافی داشته باشند. به همین دلیل برخی از افراد که دارای بیماری های خاص هستند نمی توانند ایمپلنت انجام دهند. اما آیا افراد سیگاری می توانند ایمپلنت کنند؟ کشیدن سیگار چه تاثیری بر ایمپلنت دندان دارد.

ایمپلنت برای افراد سیگاری

این سوال خیلی از مراجعه کنندگان ایمپلنت فاطمی می باشد، که آیا افراد سیگاری می توانند این درمان را انجام دهند یا نه؟
جواب این سوال “بله” است. افراد سیگاری هم میتوانند ایمپلنت دندان انجام دهند اما روند ایمپلنت برای این افراد کمی متفاوت تر از افراد غیر سیگاری است. زیرا این افراد باید تغییراتی در سبک زندگی و عادات همیشگی خود ایجاد کنند. اگر فرد سیگاری نتواند این تغییر ها را اجرا کند در نهایت عمل ایمپلنت با شکست مواجه خواهد شد و یا ممکن است در آینده برای مراقبت از ایمپلنت دندان به مشکل بر بخورد. این موضوع که سیگار کشیدن چه تاثیری روی ایمپلنت می گذارد و افراد سیگاری باید چه کار کنند را در ادامه به شما خواهیم گفت.

سیگار و ایمپلنت دندان

سیگار چه تاثیری بر ایمپلنت دارد؟

طبق تحقیقات جراحی ایمپلنت دندان برای افرادی که مصرف تنباکو، سیگار و نیکوتین دارند ممکن است، موفقیت آمیز نباشد. دود سیگار می تواند از راه های زیر روی دندان و شکست ایمپلنت اثر بگذارد:
سیگار کشیدن و دود آن باعث آسیب لثه و استخوان فک می شود. این دود می تواند به غدد بزاقی داخل دهان آسیب بزند و آن را مسدود کند. در نتیجه دهان فرد دچار خشکی می شود و این خشکی باعث بروز پوسیدگی و بیماری های لثه در فرد خواهد شد. و اگر فرد ایمپلنت دندان انجام داده باشد ممکن است استخوان های اطراف آن ضعیف شوند.
مورد بعدی تاثیر نیکوتین روی سیستم دفاعی و ایمنی بدن می باشد. نیکوتین با هر روشی که وارد بدن بشود اکسیژن رسانی به بافت دهان را کاهش می دهد و خونرسانی به استخوان ها و دهان به خوبی انجام نخواهد شد، در حالی که برای ایمپلنت دندان نیاز به اکسیژن و خونرسانی داریم. اگر مصرف نیکوتین ادامه دار باشد روند بهبودی پس از عمل کاشت دندان مختل می شود. به طور نیکوتین سطح ایمنی بدن را پایین می آورد و سرعت بهبودی پس از جراحی را کاهش می دهد.
به غیر از کم شدن اکسیژن و خون به استخوان، کشیدن سیگار مانع از جوش خوردن استخوان فک به ایمپلنت می شود و ایمپلنت نمی تواند توسط استخوان ها فک به خوبی احاطه شود.

سیگار کشیدن بعد از ایمپلنت

سیگار کشیدن قبل از ایمپلنت دندان

همانطور که از تاثیرات منفی سیگار بر ایمپلنت دندان گفتیم. احتمال خیلی زیاد دندانپزشک به شما توصیه می کند که قبل از انجام این عمل جراحی حداقل از دو هفته قبل سیگار کشیدن را متوقف کنید. با این کار از خونریزی هنگام عمل پیشگیری خواهید کرد و دوران نقاهت را هم راحت تر و بدون اختلال سپری خواهید کرد. بنابراین حتما اگر قصد دارید برای ایمپلنت دندان اقدام کنید راجع به مصرف سیگار با دندانپزشکی خود صحبت کنید و راجع به قطع مصرف سیگار قبل و بعد از عمل جراحی از اون سوال کنید.

سیگار کشیدن بعد از ایمپلنت دندان

راجع به تاثیر سیگار بر ایمپلنت دندان گفتیم، اما سوالی که پیش می آید این است که برای اینکه عمل موفقیت آمیزی داشته باشیم باید تا چند روز بعد از ایمپلنت سیگار را ترک کنیم؟
برای اینکه روند بهبودی را به خوبی طی کنید و دچار مشکل نشوید. باید پس از انجام ایمپلنت به توصیه های دندانپزشکی خود عمل کنید. در غیر این صورت هیچ تضمینی برای موفقیت ایمپلنت در فرد سیگاری نخواهد بود. بعد از ایمپلنت باید رژیم غذایی که به شما داده می شود را جدی بگیرید، تا چندین روز حق مصرف سیگار و نوشیدنی های الکلی را نخواهید داشت.
معمولا توصیه می شود بعد از عمل سعی کنید سیگار را ترک کنید. اما اگر وابستگی شدیدی دارید حداقل باید 2 تا 3 ماه بعد از جراحی سیگار کشیدن را قطع کنید. و پس از آن مدیریت شده سیگار بکشید. در دوره سه ماهه بعد از ایمپلنت اگر مصرف سیگار را شروع کنید ممکن است ایمپلنت جوش نخورد و به مشکل بخورید.

تاثیرات کشیدن سیگار روی ایمپلنت دندان

تحقیقات راجع به تاثیرات سیگار بر ایمپلنت

محققان اسپانیایی حدود 66 بیمار را تحت مطالعه قرار دادند، که به طور کلی 165 ایمپلنت دندان انجام داده بودند. اوضاع این افراد در این تحقیق به مدت 5 سال تحت نظر گرفته شد. در نتیجه این تحقیقات مشخص شد درمان ایمپلنت در 15.8 درصد از افراد سیگاری با شکست مواجه شد. در حالی که در مورد افراد سیگاری این نرخ شکست فقط 1.4 درصد بود.
در تمام 165 ایمپلنت انجام شده، 16 ایمپلنت با مشکل رو به رو شد. به طور کلی ایمپلنت درمانیست که درصد موفقیت آمیز آن بسیار بالاست و در این آزمایش نرخ موفقیت 90.3 درصد بوده و نرخ شکست ایمپلنت 9.7 درصد است. از بین این 165 ایمپلنت انجام شده 70 ایمپلنت برای افراد غیر سیگاری و 95 ایمپلنت برای افراد سیگاری انجام شد. جالبی است بدانید 15 ایمپلنت از 16 ایمپلنتی که شکست خورد روی افراد سیگاری انجام شده بود. یعنی ایمپلنت فقط برای یک فرد غیر سیگاری با شکست رو به رو شد. در واقع موفقیت ایمپلنت در افراد غیر سیگاری 98.6 درصد و برای افراد سیگاری 84.2 درصد می باشد.
در همین تحقیقات مشخص شد که نرخ موفقیت در افراد بر اساس میزان استفاده از سیگار متفاوت بوده است. کسانی که حداکثر در روز ده سیگار می کشیدند نرخ شکست ایمپلنت 9.1 درصد بود. کسانی که روزی 10 تا 20 نخ می کشیدند درصد شکستشان بالاتر یعنی 12 درصد بود و افرادی که روزانه بیش از 20 نخ مصرف داشتند 30.8 درصد نرخ شکست ایمپلنتشان بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره دارید؟

پزشکان ما در هر روز هفته پاسخگوی شما خواهند بود.

error: Content is protected !!